Reiki en Kristaltherapie

Reiki

Bij Reiki 霊気 ofwel healing door handoplegging/ energetisch genezen wordt gebruikt gemaakt van chi(universele) levensenergie. Het is een onvergelijkbaar eenvoudige en effectieve behandelingsmethode.

Het Reiki dat wij tegenwoordig zien begint in de loop van de 19 de eeuw maar was toen al oeroud. Er zijn verhalen dat het meegenomen is uit het land Mu, wat nu Tibet en India is. Het verhaal gaat dat in de tijd van Mu en Atlantis de universele levensenergie overal was en mensen werden hiervan jongs af aan in onderricht, veel kennis van oude oer culturen wordt door onze wetenschap nog steeds niet begrepen.

Reiki heeft ieder van ons in zich, dit zie je bijvoorbeeld als jijzelf of iemand pijn heeft dat onze natuurlijke reactie is om met van ons de handen naar de pijn toe te gaan, het is een natuurlijk instinct om de pijn te verzachten of weg te nemen. Ook is het terug te vinden in Keltische geschiedenis. Hedendaags werken wij volgens de principes van het Usui Shiki Ryoho systeem.

Chi of Qi kan je zien als een elektrische energie die het lichaam in stand houdt en de gezondheid bepaalt. Als deze energie levende organismen verlaat dan is het leven verdwenen. Ook is deze energie om ons heen en in het hele universum en hebben deze energieën een uitwerking op onze bio magnetische energie.

In de behandeling treedt de Reiki behandelaar op als intermediair en wordt de chi doorgegeven aan de ontvanger. Dit heeft een voedende en harmoniserende werking op de energiebanen (Nadi’s) en centra’s (Chakra’s) het geeft rust en heling aan het lichaam. Fysieke, emotionele, mentale en spirituele klachten kunnen met Reiki behandeld worden maar ook gewoon om de algehele gezondheid te vergroten.

De Reiki-Principes:

Mikao Usui Grondlegger van Reiki

Vandaag zal ik niet boos worden. 
Zal ik mij geen zorgen maken.
Ben ik dankbaar.
Werk ik vlijtig en eerlijk.
Zal ik vriendelijk zijn voor anderen en
elk levend wezen om mij heen.

Kristaltherapie 

Kristaltherapie wordt door de eeuwen heen rond de hele wereld en door veel verschillende culturen gebruikt en werd voorheen zelfs vergoed in het verzekeringspakket van verschillende Nederlandse verzekeraars. Het idee erachter is dat alles zijn eigen energetische trilling heeft en dat de verschillende stenen trillen op het niveau dat bij bepaalde energiepunten hoort te doen of dat de energetische trilling van de steen iets brengt aan iemands eigen trilling wat er mist en dus juist nodig heeft. Vaak worden de stenen bij een behandeling op het bijbehorende energiecentrum/Chakra gelegd en worden daarom ook soms chakra stenen genoemd. De energetische trilling van de steen die constant blijft zal de benodigde andere energetisch trilling laten mee resoneren. Hetzelfde principe gebeurt bijvoorbeeld bij stemvorken, indien er een wordt aangeslagen zullen die daaromheen staan zonder aanslag toch mee gaan trillen op dezelfde resonantie. Het effect is dat door de juiste energetische trilling er weer balans komt in het energetische systeem van het lichaam.

Referentie Sylvia Koomen; Een ontzettend fijne Reiki behandeling en ervaring die na enige tijd nog goed merkbaar was. De blokkade die ik lang had was volledig weg. Ik kijk uit naar de volgende behandeling.